Postadres :
Motor Toer Club Schiedam
secretariaat@mtcschiedam.nlIedere eerste woensdag van de maand clubavond in :
Café Baumann
Rotterdamsedijk 259
3112 AL Schiedam
Tel: 010-4736068
http://www.cafe-baumann.nl/


Bezoekers

  • 23628Totaal aantal bezoekers:
  • 0Bezoekers nu online:

Welkom op de weblog van de Motor Toer Club Schiedam.

Nieuwsgierig naar onze laatste nieuwtjes? Lees dan de berichten op dit weblog. Wil je lid worden of meer informatie hebben, gebruik dan het contactformulier of kijk op onze website.

Schiedam, 11-05-2018

Voor insiders volgt hier de tussenstand van de toercompetitie van de MTC Schiedam.
MTC_Toercompetitie

Losse flodders

Heb je op of aanmerkingen, wil je iets melden of organiseren : 

ZET HET HIER……

3e Hoge Hoedrit (Jos)

o op  In plaats van zondag 20 mei wordt de derde Hoge Hoedrit zondag 3 juni gereden. Enerzijds omdat het 20 mei Pinksteren is en dat was bij het programmeren van de toeragenda 2018 door mij even vergeten. Veel leden zullen bijvoorbeeld op familiebezoek willen gaan. Anderzijds omdat Jos net terug van vakantie is en nog wel wat bedenktijd kan gebruiken voor een mooie rit. Wij laten je weten waar we deze rit gaan rijden en op welke starttijd en -locatie we jullie kunnen tegemoet zien, zodra we het plan van Jos definitief weten. 2 dingen heeft hij al door laten schemeren: Antwerpen en picknicken: dat belooft een bijzonder leuke, gevarieerde dag te worden! Houdt dus de weblog en je mailbox in de gaten!

Groeten,

Edwin

 

 

 

2 daagse rit Groningen

Zoals eerder per mail aangekondigd gaan we volgend weekend naar Groningen.  Vrijdag 4 mei om klokslag 14.00 uur rijden we vanaf benzinestation De Andel langs de A12 bij Reeuwijk richting het hoge noorden, waar we overnachten in Hotel Hoogeveen. In Groningen zijn 6 kamers in hotel ’t Gemeentehuis te Bedum geboekt. Er is gereserveerd voor 6 personen. Totnutoe 5 aanmeldingen zijn voor deze rit binnen. Er is dus nog plaats voor één. Als je nog mee wil, wees er snel bij want de reservering in de hotels is geldig tot uiterlijk 2 mei. Degenen die zich al aangemeld hebben hoeven uiteraard niet te reageren. Je kunt je hieronder aanmelden of stuur een mail naar: toer@mtcschiedam.nl

Groeten,

Edwin

2e Hoge Hoedrit

Zondag 22 april a.s. organiseren we de tweede Hoge Hoedrit van 2018! Harry, door een polsfractuur gekweld, laat  zijn beurt nog even aan zich voorbij gaan en Wouter was bereid gevonden de rit van hem over te nemen. Het wordt een leuke route die grotendeels in West Noord-Brabant verreden wordt. We gaan ook nog ergens de Belgische grens over dus neem je paspoort mee. De lengte is totaal zo’n 220 km, gerekend vanaf het startpunt. We verzamelen bij McDonald’s aan de Van der Waalsweg 21 in Barendrecht, om 10.00 uur. Uiteraard zorgen we voor een koffiestop en een geschikte lunchlocatie.

Tot zondag!

Edwin en Wouter

Marathonrit

A.s. zondag 8 april verrijden we in de Marathonrit alsnog de eerder aangekondigde route door het Westland. Anders dan de naam doet vermoeden is de lengte van de rit slechts zo’n 140 km totaal. De koffie is in Hoek van Holland en voor de lunch hebben we een gezellig eetcafé in Wateringen op het oog. We verzamelen om 10.00 u bij de normale startlocatie McDonalds in de Spaanse polder.

Ik zie jullie zondag!

Edwin

1e Hoge hoedrit (Wouter)

Zondag 25 maart a.s. is het weer zover: De eerste Hoge hoedrit van 2018! Wouter heeft een leuke route uitgezocht die grotendeels in Noord-Brabant verreden wordt. De lengte is totaal zo’n 240 km, gerekend vanaf het startpunt. We verzamelen bij McDonald’s aan de Van der Waalsweg 21 in Barendrecht, om 10.00 uur (zomertijd!!). Onderweg is er een stop voor koffie en Wouter tovert een goede lunchlocatie voor ons uit de hoge hoed.

Tot zondag!

Edwin en Wouter

De Krokusrit

Nu de lente eindelijk is aangebroken en alle pekel van de weg is gespoeld kunnen we weer lekker a.s. zondag 11 maart met de motor de weg op voor de Krokusrit! We blijven dicht bij huis dit keer, want de route kronkelt in zijn geheel  door het Westland. De lengte van de rit is ca. 140 km totaal inclusief aan- en afvoerroutes. De koffie is in Hoek van Holland en voor de lunch hebben we een gerenommeerd eetcafé in Wateringen op het oog. We verzamelen om 10.00 u bij de normale startlocatie McDonalds in de Spaanse polder.

Ik zie jullie zondag!

Edwin

Après Ski Rit

Jodelahiti!! Zondag 18 februari a.s. wordt door ons de Après Ski Rit gereden! De Olympische winterspelen gaan nog effe door, maar wij stoppen met skiën en gaan met de motoren over de bergen. Over 3 bergen wel te verstaan: de rit gaat over Steenbergen, Bergen op Zoom en Huijbergen. Bij elkaar ca. 230 km, heen en terug gerekend vanaf de start om 10.00 uur bij McDonald’s aan de Van der Waalsweg 21 in Barendrecht.

Tot Zondag!

Edwin

Karten Lelystad

Om de adrenaline-niveau’s wat op te schroeven lijkt het me een leuk plan om een keer te gaan karten in Lelystad. Daar is een mooie buitenbaan met prachtig asfalt en goede karts.

Naast de standaard karts, waar je voor 14,50 per heat in kunt rijden met ca. 80 km per uur hebben ze hier ook de beschikking over 3 stuks GRC Rotax Max 2takt karts. Hiervan is de top ca. 120 km per uur. De prijs per heat is hiervan wel 32,50 maar de ervaring is ook wel heel wat anders…… (de Max karts worden wel alleen gebruikt met een droge baan en degenen die willen rijden moeten minimaal 1 heat in een standaard kart hebben gereden)

Graag wil ik op deze manier de interesse peilen om te kijken of we een tochtje daar naartoe kunnen organiseren. Willen jullie in de reacties laten weten wat je hiervan vindt.

Omdat het een buitenbaan is zullen we het niet te ver in het najaar moeten plannen omdat het anders te koud wordt.

Groetjes,

LD

meer info over de baan en de karts is te vinden op : http://www.kartcentrumlelystad.nl/

Activiteiten melder….

Wil je een stukje rijden, maar niet alleen, of wil je een andere activiteit samen met clubleden uitvoeren

Zet je oproep hier.