Postadres :
Motor Toer Club Schiedam
secretariaat@mtcschiedam.nlIedere eerste woensdag van de maand clubavond in :
T OUDE RAEDTHUYS
Schiedamseweg 26
3121 JH Schiedam
Tel: 010-4715800
http://oude-raedthuys.nl//


Bezoekers

  • 25599Totaal aantal bezoekers:
  • 0Bezoekers nu online:

Welkom op de weblog van de Motor Toer Club Schiedam.

Nieuwsgierig naar onze laatste nieuwtjes? Lees dan de berichten op dit weblog. Wil je lid worden of meer informatie hebben, gebruik dan het contactformulier of kijk op onze website.

Schiedam, 11-05-2018

Voor insiders volgt hier de tussenstand van de toercompetitie van de MTC Schiedam.
MTC_Toercompetitie

Losse flodders

Heb je op of aanmerkingen, wil je iets melden of organiseren : 

ZET HET HIER……

De Moddertocht met schone motoren

Zondag 11 november staat alweer onze laatste officiële rit van dit jaar op de agenda, dus laat deze gelegenheid niet voorbijgaan! De moddertocht met schone motoren zoals die zo mooi heet gaat dit keer door het prachtige Zuidhollandse boerenlandschap. We blijven enigszins dicht bij huis, desondanks is deze rit 160 km lang. We verzamelen om 10.00 uur bij de McDonald’s in de Spaanse polder. Uiteraard hebben we stops voor koffie en de lunch in de route. Tot zondag!

Edwin

De Indian Summer rit

Een Indian summer zit er niet meer in, daarom nodigen we jullie uit voor een heerlijk frisse herfsttocht a.s. zondag 28 oktober. De rit gaat naar de Veluwe waar we de prachtige kleuren van dit jaargetijde kunnen bewonderen. We verzamelen om ca. 9.30 uur  bij de startlocatie: Shell benzinestation De Andel aan de A12 bij Reeuwijk, vanwaar we om 10.00 uur gaan rijden. De route is ongeveer 250 km lang en gaat noord om Utrecht richting de Veluwe. De lunch is in Oosterbeek, waar we voor de natuurliefhebbers een korte maar heel mooie wandeling door het bos zullen hebben. Ik zie jullie zondag!!

Edwin

4e Hoge Hoedrit (Ad) – 7 oktober

Zoals we al per mail aangekondigd hebben wordt zondag 7 oktober a.s. alsnog de 4e Hoge Hoedrit gereden, waarbij Ad ons een mooie route zal voorschotelen. Hij leidt ons door de Alblasserwaard naar de Betuwe over 182 km leuke weggetjes. De rit start bij McDonalds Barendrecht om 10.00 uur. Onderweg is er een koffiestop en we lunchen rond een uur of één in de buurt van Culemborg. We zien jullie zondag!!

Groeten,

Ad,

Edwin

Baumann —> ‘T Oude Raedthuys

Helaas hebben John & Ria Baumann hun cafe waar wij al velen jaren te gast waren moeten sluiten.

Een aantal Schiedamse clubleden zijn op zoek gegaan naar een nieuw onderkomen en hebben deze gevonden Wink

het is  “” geworden.

Op de ALV beslissen we als club hierover.

wo 3-10-2018 clubavond
wo 07-11-2018 ALV
PS. de eigenaar wil graag van te voren weten met hoeveel we komen eten,  dus aanmelden graag voor dinsdag

De Doorwaairit

Komende zondag 19 augustus gaan we de wind stevig door onze motorjacks laten waaien want er staat een ritje van 240 km op het programma! Het gaat richting oostelijke rivierengebied waar een paar leuke dijkwegen met mooie vergezichten op ons liggen te wachten, maar ook schilderachtige dorpen en fijne landelijke weggetjes. We verzamelen dit keer om 9.30 uur bij het Shell benzine station De Andel aan de A12 bij Reeuwijk. Er is hier een Starbucks dus als je op tijd komt kun je genieten van een goede bak koffie, want we gaan om 10.00 uur rijden. Er zal gestopt worden in het Betuwse Elst voor de lunch.

Tot zondag!

Edwin

De Zie de Zon in de Zee Zak rit

Zaterdag 4 augustus a.s. gaan we de zon in de zee zien zakken, als het weer meewerkt. Uiteraard vanuit een leuke locatie aan zee onder het genot van een lekkere maaltijd. Wij verzamelen om 16.00 uur bij Mcdonald’s in de Spaanse polder voor een rit van ca. 100 km die kronkelt door Zuid-Holland en eindigt in Noordwijk. Ik zie jullie zaterdag!

Groeten,

Edwin

 

 

De Zomerrit

Zondag 15 juli a.s. hebben we de Zomerrit op het programma staan.
We verzamelen rond 10.00 uur bij mij thuis in Ter Aar waar ik zorg dat de koffie klaar staat. Het adres staat in de mail die ik jullie stuur.

De route gaat door Noord-Holland tot bij Schagen en is gerekend vanuit Schiedam ongeveer 260 km lang.
Via de westelijke kant rijden we weer terug.
De route gaat voornamelijk over N- en provinciale wegen, met een enkel dijkweggetje. Wij zullen onderweg nog een korte koffiestop hebben en de lunch gebruiken in Kolhorn.

Tot Zondag!

Edwin

De Langste dag rit

Zondag 24 juni a.s. staat de Langste dag rit op het programma. Uit de enquête die we gehouden hebben kwam naar voren dat we meer de natuur in wilden met de motor. Welnu, deze route gaat voor een deel door de Biesbosch. We bezoeken het interessante biesboschmuseumeiland. Er is hier de mogelijkheid van een leuke rondvaart met de fluisterboot door de schitterend mooie kreken. De kosten daarvan bedragen € 8 met de museumjaarkaart (anders € 16,50). Neem dus je museumpas mee, als je die hebt! We starten met de rit om 10.00 uur bij de McDonalds in de Spaanse polder. De lengte van de rit is een beetje afhankelijk van de tijd die we spenderen in het bezoekerscentrum, maar ga uit van maximaal ca. 180 km. Meld je hieronder z.s.m. aan, dan kunnen we bijtijds plaatsen op de boot reserveren. 

Tot zondag!

Edwin

Activiteiten melder….

Wil je een stukje rijden, maar niet alleen, of wil je een andere activiteit samen met clubleden uitvoeren

Zet je oproep hier.