Postadres :
Motor Toer Club Schiedam
secretariaat@mtcschiedam.nlIedere eerste woensdag van de maand clubavond in :
Café Baumann
Rotterdamsedijk 259
3112 AL Schiedam
Tel: 010-4736068
http://www.cafe-baumann.nl/


Bezoekers

  • 24245Totaal aantal bezoekers:
  • 0Bezoekers nu online:

Welkom op de weblog van de Motor Toer Club Schiedam.

Nieuwsgierig naar onze laatste nieuwtjes? Lees dan de berichten op dit weblog. Wil je lid worden of meer informatie hebben, gebruik dan het contactformulier of kijk op onze website.

Schiedam, 11-05-2018

Voor insiders volgt hier de tussenstand van de toercompetitie van de MTC Schiedam.
MTC_Toercompetitie

Losse flodders

Heb je op of aanmerkingen, wil je iets melden of organiseren : 

ZET HET HIER……

De Zomerrit

Zondag 15 juli a.s. hebben we de Zomerrit op het programma staan.
We verzamelen rond 10.00 uur bij mij thuis in Ter Aar waar ik zorg dat de koffie klaar staat. Het adres staat in de mail die ik jullie stuur.

De route gaat door Noord-Holland tot bij Schagen en is gerekend vanuit Schiedam ongeveer 260 km lang.
Via de westelijke kant rijden we weer terug.
De route gaat voornamelijk over N- en provinciale wegen, met een enkel dijkweggetje. Wij zullen onderweg nog een korte koffiestop hebben en de lunch gebruiken in Kolhorn.

Tot Zondag!

Edwin

De Langste dag rit

Zondag 24 juni a.s. staat de Langste dag rit op het programma. Uit de enquête die we gehouden hebben kwam naar voren dat we meer de natuur in wilden met de motor. Welnu, deze route gaat voor een deel door de Biesbosch. We bezoeken het interessante biesboschmuseumeiland. Er is hier de mogelijkheid van een leuke rondvaart met de fluisterboot door de schitterend mooie kreken. De kosten daarvan bedragen € 8 met de museumjaarkaart (anders € 16,50). Neem dus je museumpas mee, als je die hebt! We starten met de rit om 10.00 uur bij de McDonalds in de Spaanse polder. De lengte van de rit is een beetje afhankelijk van de tijd die we spenderen in het bezoekerscentrum, maar ga uit van maximaal ca. 180 km. Meld je hieronder z.s.m. aan, dan kunnen we bijtijds plaatsen op de boot reserveren. 

Tot zondag!

Edwin

3e Hoge Hoedrit (Jos)

Zoals reeds aangekondigd wordt de derde Hoge Hoedrit a.s. zondag 3 juni verreden in plaats van 1e pinksterdag. Jos heeft een route van ca. 180 km voor ons in petto door het altijd prachtige Noord-Brabant. Koffie om 9.30 uur bij Jos thuis en we gaan rijden vanaf een uur of tien. Het adres van Jos mailen we je. Meld je s.v.p. zo snel mogelijk aan zodat we bijtijds een goede inschatting kunnen maken van het aantal deelnemers in verband met de koffie!

Groeten,

Edwin en Jos

 

 

 

2 daagse rit Groningen

Zoals eerder per mail aangekondigd gaan we volgend weekend naar Groningen.  Vrijdag 4 mei om klokslag 14.00 uur rijden we vanaf benzinestation De Andel langs de A12 bij Reeuwijk richting het hoge noorden, waar we overnachten in Hotel Hoogeveen. In Groningen zijn 6 kamers in hotel ’t Gemeentehuis te Bedum geboekt. Er is gereserveerd voor 6 personen. Totnutoe 5 aanmeldingen zijn voor deze rit binnen. Er is dus nog plaats voor één. Als je nog mee wil, wees er snel bij want de reservering in de hotels is geldig tot uiterlijk 2 mei. Degenen die zich al aangemeld hebben hoeven uiteraard niet te reageren. Je kunt je hieronder aanmelden of stuur een mail naar: toer@mtcschiedam.nl

Groeten,

Edwin

2e Hoge Hoedrit

Zondag 22 april a.s. organiseren we de tweede Hoge Hoedrit van 2018! Harry, door een polsfractuur gekweld, laat  zijn beurt nog even aan zich voorbij gaan en Wouter was bereid gevonden de rit van hem over te nemen. Het wordt een leuke route die grotendeels in West Noord-Brabant verreden wordt. We gaan ook nog ergens de Belgische grens over dus neem je paspoort mee. De lengte is totaal zo’n 220 km, gerekend vanaf het startpunt. We verzamelen bij McDonald’s aan de Van der Waalsweg 21 in Barendrecht, om 10.00 uur. Uiteraard zorgen we voor een koffiestop en een geschikte lunchlocatie.

Tot zondag!

Edwin en Wouter

Karten Lelystad

Om de adrenaline-niveau’s wat op te schroeven lijkt het me een leuk plan om een keer te gaan karten in Lelystad. Daar is een mooie buitenbaan met prachtig asfalt en goede karts.

Naast de standaard karts, waar je voor 14,50 per heat in kunt rijden met ca. 80 km per uur hebben ze hier ook de beschikking over 3 stuks GRC Rotax Max 2takt karts. Hiervan is de top ca. 120 km per uur. De prijs per heat is hiervan wel 32,50 maar de ervaring is ook wel heel wat anders…… (de Max karts worden wel alleen gebruikt met een droge baan en degenen die willen rijden moeten minimaal 1 heat in een standaard kart hebben gereden)

Graag wil ik op deze manier de interesse peilen om te kijken of we een tochtje daar naartoe kunnen organiseren. Willen jullie in de reacties laten weten wat je hiervan vindt.

Omdat het een buitenbaan is zullen we het niet te ver in het najaar moeten plannen omdat het anders te koud wordt.

Groetjes,

LD

meer info over de baan en de karts is te vinden op : http://www.kartcentrumlelystad.nl/

Activiteiten melder….

Wil je een stukje rijden, maar niet alleen, of wil je een andere activiteit samen met clubleden uitvoeren

Zet je oproep hier.