Postadres :
Motor Toer Club Schiedam
secretariaat@mtcschiedam.nlIedere eerste woensdag van de maand clubavond in :
Grand Cafe Babbels
Gerrit Verboonstraat 23
3111 AA Schiedam
Tel: 010 761 4473
grandcafebabbels.nl


Bezoekers

  • 29628Totaal aantal bezoekers:
  • 1Bezoekers nu online:

Welkom op de weblog van de Motor Toer Club Schiedam.

Nieuwsgierig naar onze laatste nieuwtjes? Lees dan de berichten op dit weblog. Wil je lid worden of meer informatie hebben, gebruik dan het contactformulier of kijk op onze website.

Schiedam, 11-05-2018

Voor insiders volgt hier de tussenstand van de toercompetitie van de MTC Schiedam.
MTC_Toercompetitie

Losse flodders

Heb je op of aanmerkingen, wil je iets melden of organiseren : 

ZET HET HIER……

Moddertocht met schone motoren

Voor komende zondag heeft Ad een rit van totaal 174km uitgestippeld die vanaf McDonalds / Barendrecht via de A16 richting Moerdijk gaat.

Vanaf hier via Lage- en Hoge Zwaluwe richting Drimmelen, Raamsdonksveer, onder Waalwijk door richting ons eerste koffieadres aan het Nationaal Park “De Loonse & Drunense Duinen”

Na de koffie (met misschien wel een appelpuntje met slagroom) over de Bergsche Maas richting Drongelen en Dussen naar ons lunchadres ter hoogte van Hank.

Na deze tussenstop voert de laatste etappe ons rakelings langs de Biesbosch naar Werkendam en Gorinchem.

Vanaf Gorinchem in westelijke richting via Hardinxveld en Papendrecht waarna we via de brug over de Noord onze dagtocht zullen be-eindigen bij de McDonalds te Ridderkerk.

Gezien de afstand naar onze eerste koffiestop willen we graag om 09.30 uur verzamelen zodat we om 10.00 uur exact weg kunnen rijden.

Dit is mede te doen om te voorkomen dat, gezien de ervaring, ook de lunch anders redelijk laat plaats zal vinden.

Er van uitgaande dat de weergoden ons gunstig gezind zijn, graag tot zondagochtend om 09.30 uur / 10.00 uur bij de McDonalds te Barendrecht.

Groeten,

Edwin en Ad

De Herfst-/Indian Summerrit

Zondag 20 oktober rijden we de gecombineerde Herfst-/Indian Summerrit. Welke titel ook echt van toepassing is, we kunnen in ieder geval rekenen op mooie herfstkleuren!

We starten om 10.00 uur bij McDonalds in de Spaanse Polder en rijden via de A20/ A12 naar Reeuwijk, vanwaar we verder binnendoor rijden richting De Meern voor de koffie. Dan via allerlei mooie binnenwegen naar de Utrechtse heuvelrug waar we voor de lekkere trek belanden in Buitenlust te Amerongen. Hierna rijden we via de Gelderse vallei weer terug naar Driebergen-Zeist en de A12 voor de terugreis naar Schiedam. Alles bij elkaar zo’n 217 km.

Tot zondag!

Edwin

Clubavond Grand Cafe Babbels

2 oktober is er weer een clubavond in dit geval gelijk een Algemene Ledenvergadering op onze nieuwe locatie Grand Cafe Babbels

Gerrit Verboonstraat 23

De ALV start om op 20:00 uur en om 18:00 uur gaan we eten.

Ook bij Babbels willen ze van tevoren weten met hoeveel we komen. Het systeem om je aan te melden op de weblog, zoals we dit bij t Raedthuys deden

Wie komt er en wie eet mee ?

Voorzittersrit (Ad)

De voorzittersrit van Bert wordt zondag 22 september door Ad verzorgd. Is hier sprake van een persoonsverwisseling of vergaande bestuurs-ambities van Ad? We gaan het wel zien op de komende ALV!

Ad heeft in ieder geval een rondje van 160 km lang bedacht door de indrukwekkende Europoort en het mooie Voorne-Putten.
We starten om 10.00 uur bij McDonalds Spaanse Polder en we eindigen bij McDonalds Hoogvliet. We drinken na 48 km koffie bij Cafetaria Het Kompas op Landtong de Punt te Rozenburg. De lunch is op 122 km bij Paviljoen Stormvogel aan het Oostvoornse meer.
Daarna via Oostvoorne, Tinte, Hellevoetsluis, Zuidland, Simonshaven, Hekelingen naar het eindpunt van de rit, zoals gezegd McDonalds Hoogvliet.

We zien jullie zondag bij deze afwisselende rit!

Groeten,

Ad en Edwin


Afsluitfeest zaterdag 7 december

Aan de leden en partners van MTC Schiedam.


We gaan voor ons traditionele afsluitfeest zaterdag 7 december naar Annabel.
Let op 7 december en niet zoals in de toeragenda staat 30 november.

Over Annabel :

Annabel is gepassioneerd, een doorzetter, harde werker, betrokken, betrouwbaar, avontuurlijk en ondernemend.Zie : https://doorannabel.nlWe gaan dus wegens succes weer koken.

In de sfeervolle, huiselijke Kookstudio in Schiedam heeft Annabel voor ons een leuk menu samengesteld wat we zelf mogen maken en op eten.Een menu met verschillende gangen.  Ik zag iets met fruit, paddestoelen en passende garnituren en weet zeker dat dit goed gaat komen!
Dit alles voor 62 euro pp (incl. drank)
Adres :Kookstudio door Annabel
Westmolenstraat 6
3111 BS Schiedam

T 06 28 68 38 82 
kookstudio@doorannabel.nl

Wie gaat er mee naar Annabel?De MTC nodigt jou en je partner graag uit om deze uitdaging aan te gaan! Laat ons snel weten of je wel of niet mee doet en met hoeveel personen.We hebben nu een optie tot 21 september om te laten weten of we voldoende deelnemers hebben.   Graag opgeven voor 18 september 
Groet, Jos & Hans

Wie gaat er mee, Er hebben zich al 20 (status 7-9-2019) aangemeld.

Verzamelen 17:30 start 18:00 eind tussen 21:30 en 22:00

Adres :Kookstudio door Annabel
Westmolenstraat 6
3111 BS Schiedam

5e Hoge Hoedrit (Herman)

Herman heeft nog een Hoge Hoed tegoed. Daarom i.p.v. Joyce zal Herman a.s. zondag 1 september voor ons een rit uit de hoge hoed toveren die door het hart van Nederland gaat.

We gaan rond een uur of 10 van start bij McDonalds, Thurledeweg 100, Rotterdam Spaanse polder. We rijden via de A20 en een stukje binnendoor naar De Meern. Na de koffiestop in de buurt van De Meern gaan we richting Vianen en nemen een stukje Lekdijk. Dan naar Zeist en over de Leusder Heide die nu schitterend in bloei staat naar de Pyramide van Austerlitz voor de lunch. Na plaatsjes als Eembrugge en Lage Vuursche komen we uiteindelijk weer bij de Meern uit.

De totale lengte van de rit is uit en thuis ongeveer 240 km.

Tot zondag!

Herman,
Edwin

Zie de Zon in de Zee Zakrit

Zaterdag 10 augustus 2019 zien we weer de zon in de zee zakken. Dat gebeurt onder het genot van een hapje in een gezellige tent ergens aan de Noordzee.

We starten om 16.00 uur bij McDonalds Spaanse polder en rijden zo’n kleine 100 km over voornamelijk binnendoor wegen naar Noordwijk.

We zien je zaterdag!

Edwin

De Doorwaairit

Zondag 14 juli staat de doorwaairit op onze toeragenda. De rode draad van deze rit is een toer langs de forten en vestingen van de Hollandse Waterlinie. Diverse forten zijn voorzien van horeca, waar we uiteraard dankbaar gebruik van maken voor de koffiestop en de lunch. We starten om 10.00 uur bij McDonald’s Spaanse polder aan de Thurledeweg 100, Rotterdam. De gehele route is ca. 230 km lang. We zien je zondag!

Groeten,

Edwin


4e Hoge Hoedrit

Zondag 30 juni staat de 4e Hoge Hoedrit op de agenda van MTC Schiedam. De rit start om 10.00 uur bij McDonald’s Spaanse polder aan de Thurledeweg 100, Rotterdam.

Ad heeft een route uitgedacht van 180 km die door het mooie Groene Hart van Holland gaat. Het is op dit moment nog een verrassingsrit, maar er gaat zeker gestopt worden voor koffie en een lunch. Hoe warm het exact wordt weten we ook niet maar we raden je aan extra water mee voor onderweg mee te nemen en trek een doorwaai jack aan…. dan zit je goed!

Groeten,

Edwin en Ad

Hoge Hoedrit (Eric en Elly)

Na twee keer de Hoge Hoedrit wegens de weersomstandigheden te hebben moeten cancelen is dan nu aan Eric en Elly de eer om zondag 19 mei a.s. een Hoge Hoedrit te organiseren! De route voert na een grote ronde door de mooie Alblasserwaard naar de Lek waarlangs we heen en terug rijden.

We starten om 10.00 uur vanaf McDonald´s in Barendrecht.
Koffie is na 75 km bij De Krom, Lunch na 70 km bij Rivero . Rond half vier eindigt de rit bij het Zalmhuis nabij de Van Brienenoordbrug.
Totaal 175 km. Tot zondag!

Groeten,
Edwin, Eric en Elly