Postadres :
Motor Toer Club Schiedam
secretariaat@mtcschiedam.nlIedere eerste woensdag van de maand clubavond in :
Café Baumann
Rotterdamsedijk 259
3112 AL Schiedam
Tel: 010-4736068
http://www.cafe-baumann.nl/


Bezoekers

  • 22918Totaal aantal bezoekers:
  • 0Bezoekers nu online:

Welkom op de weblog van de Motor Toer Club Schiedam.

Nieuwsgierig naar onze laatste nieuwtjes? Lees dan de berichten op dit weblog. Wil je lid worden of meer informatie hebben, gebruik dan het mailformulier of kijk op onze website.

Schiedam, 21-01-2018

Voor insiders volgt hier de tussenstand van de toercompetitie van de MTC Schiedam.
MTC_Toercompetitie

Losse flodders

Heb je op of aanmerkingen, wil je iets melden of organiseren : 

ZET HET HIER……

1e Hoge hoedrit (Wouter)

Zondag 25 maart a.s. is het weer zover: De eerste Hoge hoedrit van 2018! Wouter heeft een leuke route uitgezocht die grotendeels in Noord-Brabant verreden wordt. De lengte is totaal zo’n 240 km, gerekend vanaf het startpunt. We verzamelen bij McDonald’s aan de Van der Waalsweg 21 in Barendrecht, om 10.00 uur (zomertijd!!). Onderweg is er een stop voor koffie en Wouter tovert een goede lunchlocatie voor ons uit de hoge hoed.

Tot zondag!

Edwin en Wouter

De Krokusrit

Nu de lente eindelijk is aangebroken en alle pekel van de weg is gespoeld kunnen we weer lekker a.s. zondag 11 maart met de motor de weg op voor de Krokusrit! We blijven dicht bij huis dit keer, want de route kronkelt in zijn geheel  door het Westland. De lengte van de rit is ca. 140 km totaal inclusief aan- en afvoerroutes. De koffie is in Hoek van Holland en voor de lunch hebben we een gerenommeerd eetcafé in Wateringen op het oog. We verzamelen om 10.00 u bij de normale startlocatie McDonalds in de Spaanse polder.

Ik zie jullie zondag!

Edwin

Après Ski Rit

Jodelahiti!! Zondag 18 februari a.s. wordt door ons de Après Ski Rit gereden! De Olympische winterspelen gaan nog effe door, maar wij stoppen met skiën en gaan met de motoren over de bergen. Over 3 bergen wel te verstaan: de rit gaat over Steenbergen, Bergen op Zoom en Huijbergen. Bij elkaar ca. 230 km, heen en terug gerekend vanaf de start om 10.00 uur bij McDonald’s aan de Van der Waalsweg 21 in Barendrecht.

Tot Zondag!

Edwin

Mallekoppenrit

Omdat de winter ver te zoeken is kunnen met een gerust hart zondag 28 januari a.s. het nieuwe toerjaar aftrappen met de Mallekoppenrit. Deze voert ons zo langzamerhand traditiegetrouw naar de grachtengordel van Schiphol-Noord, oftewel 020. We lunchen op het Leidseplein, zodat we onze zg. hoofdstad weer gemakkelijk zuidwaarts kunnen verlaten. De route die we rijden is heen 90 km lang en terug  ca. 75 km, dus totaal 165 km. We rijden voornamelijk over een mix van polderwegen, N-wegen en boerenweggetjes. Verzamelplaats is de McDonalds in de Spaanse Polder om 10.00 uur.

Tot zondag!

Edwin

Kippen en spareribs op clubavond 7 maart

Woensdag 7 maart is het weer zover, onbeperkt heerlijke malse kippenpootjes of spareribs eten bij Bauman!

Zoals de afgelopen jaren worden de kippen en ribbetjes door de club betaald

Wie komt?

Geef ook even aan of je kippetjes of spareribs wilt eten, want dat willen ze bij Baumann wel graag weten…..

Aanvang van het eten om 19.00.

Als jullie via de reacties laten weten of je komt, geef ik het aan Baumann door….

Grtz,

LD

Nieuwjaar receptie 6 Jan. 2018

Aan alle leden en hun aanhang,

 

We nodigen jullie graag uit voor onze traditionele nieuwjaarsreceptie om het glas te heffen op het nieuwe jaar, in Café Baumann op zaterdag 6 januari om 20:00 uur.

 

Dit jaar in een iets ander jasje, nl zonder life muziek en buffet. Gezelligheid is er natuurlijk wel.

 

Laat ons snel weten of je komt (en met hoeveel) i.v.m. de planning en organisatie.

 

Tot zaterdag 6 januari!

Het Bestuur.

Moddertocht met schone motoren

De moddertocht met schone motoren oftewel de bagger-rit vindt een week later plaats dan gepland, nl. zondag 19 november a.s. Dit om voor de echte liefhebber toch een waardige afsluiting van het seizoen op de motor te bieden.  De route is ca. 180 km lang en gaat langs de grote rivieren naar de Utrechtse heuvelrug. We lunchen in Eemnes. We verzamelen om 10.00 uur bij onze favoriete standaard startlocatie McDonald’s in de Spaanse polder. Tot zondag!

Edwin

Karten Lelystad

Om de adrenaline-niveau’s wat op te schroeven lijkt het me een leuk plan om een keer te gaan karten in Lelystad. Daar is een mooie buitenbaan met prachtig asfalt en goede karts.

Naast de standaard karts, waar je voor 14,50 per heat in kunt rijden met ca. 80 km per uur hebben ze hier ook de beschikking over 3 stuks GRC Rotax Max 2takt karts. Hiervan is de top ca. 120 km per uur. De prijs per heat is hiervan wel 32,50 maar de ervaring is ook wel heel wat anders…… (de Max karts worden wel alleen gebruikt met een droge baan en degenen die willen rijden moeten minimaal 1 heat in een standaard kart hebben gereden)

Graag wil ik op deze manier de interesse peilen om te kijken of we een tochtje daar naartoe kunnen organiseren. Willen jullie in de reacties laten weten wat je hiervan vindt.

Omdat het een buitenbaan is zullen we het niet te ver in het najaar moeten plannen omdat het anders te koud wordt.

Groetjes,

LD

meer info over de baan en de karts is te vinden op : http://www.kartcentrumlelystad.nl/

Activiteiten melder….

Wil je een stukje rijden, maar niet alleen, of wil je een andere activiteit samen met clubleden uitvoeren

Zet je oproep hier.