Postadres :
Motor Toer Club Schiedam
secretariaat@mtcschiedam.nlIedere eerste woensdag van de maand clubavond in :
Grand Cafe Babbels
Gerrit Verboonstraat 23
3111 AA Schiedam
Tel: 010 761 4473
grandcafebabbels.nl


Bezoekers

  • 32108Totaal aantal bezoekers:
  • 0Bezoekers nu online:

Welkom op de weblog van de Motor Toer Club Schiedam.

Nieuwsgierig naar onze laatste nieuwtjes? Lees dan de berichten op dit weblog. Wil je lid worden of meer informatie hebben, gebruik dan het contactformulier of kijk op onze website.

Schiedam, 07-01-2020

Voor insiders volgt hier de tussenstand van de toercompetitie van de MTC Schiedam.
MTC_Toercompetitie

Losse flodders

Heb je op of aanmerkingen, wil je iets melden of organiseren : 

ZET HET HIER……

Coronavirus / COVID-19

Beste medeleden,

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we momenteel een stukje geschiedenis aan het schrijven zijn met z’n allen, de ene organisatie probeert nog een beter protocol dan het andere bedrijf te formuleren ter bestrijding van onze onzichtbare vijand, het Corona-virus.

Wij zullen ons als vereniging dan ook ten minste aan de regeltjes conformeren zoals door het RIVM gedicteerd > check it out op;

https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

Een en ander houdt in dat wij als MTC alle komende binnenlandse activiteiten, te beginnen met de geplande Ontbijtrit tot nader bericht “on hold” zetten.

Voor wat betreft de ontwikkelingen rondom de geplande clubvakantie zal nadere info door de organisatoren daarvan – rekening houdend met de annuleringsmogelijkheden en reisadviezen – op zo kort mogelijke termijn volgen.

Let wel; 

Iedereen doet met de adviezen wat hij/zei denkt dat goed is dus laten we vooral niemand iets kwalijk nemen met betrekking tot eventuele verdergaande stappen dan de inmiddels verplichte die de overheid ons dicteert.

Later deze week ontvangen jullie in ieder geval nog wel een uitnodiging voor de 1e ALV die we statutair verplicht zijn te organiseren.

De hierin genoemde datum voor deze vergadering is 6 mei i.p.v. 1 april omdat die datum in ieder geval niet haalbaar is, die datum van 6 mei is dus ook alleen een voorlopige die later alsnog zal worden bevestigd danwel opgeschort!

Laten we vertrouwen op een goede afloop en er van uitgaan dat we spoedig weer verbetering  mogen zien en weer leuke dingen kunnen gaan plannen met elkaar.

Tot die tijd voorzichtig allemaal en tot ziens,

René Tournier

Voorzitter

De Krokusrit

Zondag 8 maart a.s. hebben we de Krokusrit op de agenda staan. We starten om 10.00 uur vanaf McDonald Spaanse Polder om via gevarieerde N- en B-wegen te rijden naar het Utrechtse plassengebied.

Na ca. 75 km stoppen we voor de lunch in Vinkeveen. Daarna voert de rit door een mooi stukje Gooi en provincie Utrecht naar Zeist, waar we weer de A12 oprijden richting Schiedam.

De totale lengte van de rit bedraagt ca 160 km, dus met een beetje doorrijden ben je weer op tijd thuis voor de zondagmiddagborrel! 

Groeten en tot zondag!

Edwin

Après-skirit

Zondag 16 februari a.s. hebben we de Après-skirit op de agenda staan. We starten om 10.00 uur vanaf McDonald Spaanse Polder om van daaruit via een stukje Midden Delfland na ca. 45 km te stoppen aan de voet van de berg, gelet op de naam van deze rit.

Hier drinken we gezamenlijk een kopje koffie met een apfelstrudel, een broodje of iets gelijksoortigs. Na de koffie voert de rit ons verder door het groenrijke Midden Delfland richting Alphen aan de Rijn.

Vanaf Alphen via het waterrijke Aarlanderveen en Nieuwkoop richting Bodegraven waar we na een rit van ca. 70 km zullen stoppen bij Goedhart Motoren.

Gelet op de komende Motorbeurs, is Goedhart niet in Utrecht aanwezig maar hebben ze dit weekend voor 3 dagen wel hun eigen Goedhart Seizoensopening 2020 georganiseerd.

Misschien een leuke gelegenheid om rond te neuzen aangezien ze het hele terrein overdekt hebben met allerhande nieuwtjes, informatie en sfeer voor het nieuwe motorseizoen 2020 in combinatie met (live) muziek en horeca.

Groeten en tot zondag!

Edwin, Ad

Mallekoppenrit

Het toerjaar 2020 trappen we zondag 26 januari a.s. af met de Mallekoppenrit. Deze rit voor diegenen die niet bang zijn voor een beetje kou maar wel een lekker stuk willen motorrijden voert ons geheel traditiegetrouw naar de plaats die wij kennen als 020 ofwel Schiphol-noord. We lunchen op het Rembrandtplein, waar we de motor makkelijk kunnen parkeren. De route die we rijden is heen 90 km lang en terug ca. 75 km, dus totaal 165 km. We rijden voornamelijk over een mix van N-wegen en goed begaanbare binnenwegen. Om 10.00 uur exact vertrekken we van onze verzamelplaats McDonalds in de Spaanse Polder. 

Tot zondag!

Edwin

Moddertocht met schone motoren

Voor komende zondag heeft Ad een rit van totaal 174km uitgestippeld die vanaf McDonalds / Barendrecht via de A16 richting Moerdijk gaat.

Vanaf hier via Lage- en Hoge Zwaluwe richting Drimmelen, Raamsdonksveer, onder Waalwijk door richting ons eerste koffieadres aan het Nationaal Park “De Loonse & Drunense Duinen”

Na de koffie (met misschien wel een appelpuntje met slagroom) over de Bergsche Maas richting Drongelen en Dussen naar ons lunchadres ter hoogte van Hank.

Na deze tussenstop voert de laatste etappe ons rakelings langs de Biesbosch naar Werkendam en Gorinchem.

Vanaf Gorinchem in westelijke richting via Hardinxveld en Papendrecht waarna we via de brug over de Noord onze dagtocht zullen be-eindigen bij de McDonalds te Ridderkerk.

Gezien de afstand naar onze eerste koffiestop willen we graag om 09.30 uur verzamelen zodat we om 10.00 uur exact weg kunnen rijden.

Dit is mede te doen om te voorkomen dat, gezien de ervaring, ook de lunch anders redelijk laat plaats zal vinden.

Er van uitgaande dat de weergoden ons gunstig gezind zijn, graag tot zondagochtend om 09.30 uur / 10.00 uur bij de McDonalds te Barendrecht.

Groeten,

Edwin en Ad

Clubavond Grand Cafe Babbels

2 oktober is er weer een clubavond in dit geval gelijk een Algemene Ledenvergadering op onze nieuwe locatie Grand Cafe Babbels

Gerrit Verboonstraat 23

De ALV start om op 20:00 uur en om 18:00 uur gaan we eten.

Ook bij Babbels willen ze van tevoren weten met hoeveel we komen. Het systeem om je aan te melden op de weblog, zoals we dit bij t Raedthuys deden

Wie komt er en wie eet mee ?

Activiteiten melder….

Wil je een stukje rijden, maar niet alleen, of wil je een andere activiteit samen met clubleden uitvoeren

Zet je oproep hier.