Postadres :
Motor Toer Club Schiedam
secretariaat@mtcschiedam.nlIedere eerste woensdag van de maand clubavond in :
Grand Cafe Babbels
Gerrit Verboonstraat 23
3111 AA Schiedam
Tel: 010 761 4473
grandcafebabbels.nl


Bezoekers

  • 32543Totaal aantal bezoekers:
  • 0Bezoekers nu online:

Welkom op de weblog van de Motor Toer Club Schiedam.

Nieuwsgierig naar onze laatste nieuwtjes? Lees dan de berichten op dit weblog. Wil je lid worden of meer informatie hebben, gebruik dan het contactformulier of kijk op onze website.

Schiedam, 21-04-2020

Voor insiders volgt hier de tussenstand van de toercompetitie van de MTC Schiedam.
MTC_Toercompetitie

Losse flodders

Heb je op of aanmerkingen, wil je iets melden of organiseren : 

ZET HET HIER……

corona-update-3

Schiedam , 24-05-2020

Beste Leden,
Bijna een maand geleden, 21-04 had ik geen positief nieuws anders dan de blijde boodschap dat onze website live was gegaan. Ik hoop dat daar door iedereen met gepaste trots gebruik van is gemaakt om een beetje contact met de club te houden. Of het toeval is of niet maar er heeft zich in ieder
geval al een oud (bestuurs)lid gemeld vanaf Maltha die ons via Facebook weer tegenkwam en benieuwd was hoe het de MTC vergaat ! John Purchase….still alive & kicking zou ik willen zeggen.
Opstomend naar het 45e levensjaar wat we niet ongemerkt voorbij mogen laten gaan, ondanks Corona gaan we daar in ieder geval wel voor.


Wat is de stand van zaken….. de regeltjes worden er niet eenvoudiger op, hoe meer vrijheden we voorgeschoteld krijgen hoe meer “ruimte” voor interpretatie lijkt het wel.


Zoals het er nu naar uitziet kunnen we 3 juni weer bij Babbels terecht voor de clubavond, in de serre kunnen in totaal 16 mensen een hapje eten. Het eten gaat per tafeltje van 2 personen, bij de bar kunnen er max. 12 ivm looplijnen en de 1,5 meter regel die binnen & buiten geldt.


Reserveren is verplicht en staanplaatsen zijn er niet !

Ik heb op voorhand voor 10 personen gereserveerd vanaf 18.00 uur met de afspraak dat ik uiterlijk komende woensdag (27-05) laat weten of we dat aantal gaan halen of niet, dit ivm mogelijke andere gasten die ook van harte gewenst zijn zoals een ieder zal begrijpen.


De volgende club-activiteit die dan ook wel weer kan worden georganiseerd is de “voorzitters-rit” van 21 juni. Daarvoor zal ik de Zumo deze week gaan afstoffen en opladen en een leuke rit langs rivieren, meren en een heuse binnenzee aan elkaar knopen, mét lunch aan het water…..hoop ik … en
niet in het water zodat we onder een parapluutje moeten gaan zitten.


Ook voor de 21e zal ik een en ander ruim van tevoren moeten reserveren dus laat mij asap even weten of je meerijdt en mee luncht, laten we de deadline daarvoor op de zondag ervoor houden, dus ik hoor/zie graag de aanmelding daarvoor zondag 14 juni vóór 18.00 uur via de weblog of per
kerende mail tegemoet.


Rest mij nog wel te melden dat Herman er de 3e juni hoogstwaarschijnlijk niet bij zal zijn omdat hij loopt te tobben met een beknelde zenuw in zijn rug, waardoor chronische pijn en problemen met lopen e.d., dus een kaartje of leuke mail die kant op wordt gewaardeerd !


Met vriendelijke groet,
René Tournier
Voorzitter

corona-update-2 en lancering vernieuwde website

Schiedam , 21-04-2020                      

Beste Leden,

Helaas had onze MP vanavond niet heel veel goed nieuws te melden in de vorm van grotere vrijheden voor onze leeftijdscategorie. We worden nog steeds geacht zoveel mogelijk vanuit huis te doen, onze ouderen voor zover we die hebben ook niet onnodig te bezoeken, iets wat voor sommige van ons dan misschien toch wel weer een meevaller is, maar in de regel zal dit toch ook alleen maar als negatief worden ervaren. 

De kappers, de pedicuren en schoonheidsspecialisten zullen het voorlopig ook nog even zonder onze aanwezigheid moeten doen en ook de horeca gaat nog een stille periode tegemoet.

 

Maar ik heb toch ook nog goed nieuws, door al dat gedoe heeft onze WLS-commissie, bestaande uit Rob Maltha, Hans Blacquiere, Jan-Peter Klijn en Eric Craane tijd kunnen steken in het ontwikkelen van een geheel vernieuwde website.                                                                                                                                           
Met gepaste trots is deze vandaag “live “gegaan en te bezoeken via de volgende link ; www.mtcschiedam.nl

Mogelijk dat je je browser geschiedenis eerst ff moet wissen om op de nieuwe site te komen, of op je ververs knopje drukken ↻.

Als we nu maar veel en intensief op de nieuwe website blijven kijken, komen we vanzelf minder buiten, gaan de besmettingen omlaag, komen de IC bedden weer vrij voor de reguliere zorg en kunnen we aan het eind van de zomer gewoon weer op het terras van het najaarszonnetje genieten misschien.

Rest mij wederom jullie veel wijsheid en sterkte toe te wensen in de hoop dat er niemand ernstig ziek zal worden of erger ten gevolge van deze virus uitbraak.

Met vriendelijke groet,

René Tournier

Voorzitter.

Coronavirus / COVID-19 Update-1

Beste Leden,

In vervolg op mijn schrijven van 23-03 j.l. tijd voor een update.

Na het vorige bericht waarin aangegeven dat de 1e alv dit jaar is komen te vervallen en de mededeling  werd gedaan dat we volgende aanpassingen ook zouden bekendmaken zodra daar meer over te melden was het volgende;

De trial-dag van komende zondag zal later dit jaar, waarschijnlijk ergens in oktober opnieuw worden ingepland. Jos heeft dit al op de weblog en in een mail aan de deelnemers bekend gemaakt.

Ook de clubvakantie naar Oostenrijk/Italië is voor dit jaar gecanceld en in principe doorgeschoven naar volgend jaar. Jos heeft dit ook zo met de hotels kortgesloten en hij heeft voorgesteld de MTC- vakantie te laten starten op donderdag 3 juni 2021, ipv donderdag 4 juni 2020. Dus alle eerdere data met 1 dag vervroegen. 

Voor zover beschikbaar heeft hij een optie gevraagd op alle beschikbare éénpersoonskamers voor diegenen die dat nu ook hadden gevraagd. De gedane aanbetalingen blijven bij de 2 hotels staan en zullen volgend jaar worden verrekend met de deelnemers die tegen die tijd dan ook daadwerkelijk meegaan. Eventuele deelnemers die dit jaar wél zouden gaan, maar volgend jaar niet mee kunnen/willen zullen tegen die tijd dan worden terugbetaald middels verrekening met de invallers en/of de resterende deelnemers.  

Verder kan ik mededelen dat het bestuur niet stil zit, achter de schermen wordt druk gewerkt aan het moderniseren en actualiseren van de weblog en website (WLS) om in de toekomst nog makkelijker en sneller in te kunnen spelen op actuele zaken.

Als er onder de leden nog onvervulde wensen zijn met betrekking tot de mogelijkheden en/of informatie op de WLS geef dat dat even aan in een mailtje aan het bestuur.

Verder denkt het bestuur na over mogelijkheden om de clubkas te spekken zodat we een buffertje kunnen creëren voor het jubileumjaar 2021 ( 45 jaar ! ) dus mochten jullie een sponsor kunnen vinden of een ander lumineus idee hebben om Leen z’n oude sok verder te vullen…kom maar op 😉

Rest mij jullie te adviseren de 1,5 meter regel en de andere maatregelen voorlopig te respecteren zodat de vandaag ingezette trend van minder corona patiënten op de IC afdelingen doorzet en de beperkende maatregelen spoedig kunnen worden afgebouwd !  

Met vriendelijke groet,

René Tournier

Voorzitter

Coronavirus / COVID-19

Beste medeleden,

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we momenteel een stukje geschiedenis aan het schrijven zijn met z’n allen, de ene organisatie probeert nog een beter protocol dan het andere bedrijf te formuleren ter bestrijding van onze onzichtbare vijand, het Corona-virus.

Wij zullen ons als vereniging dan ook ten minste aan de regeltjes conformeren zoals door het RIVM gedicteerd > check it out op;

https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

Een en ander houdt in dat wij als MTC alle komende binnenlandse activiteiten, te beginnen met de geplande Ontbijtrit tot nader bericht “on hold” zetten.

Voor wat betreft de ontwikkelingen rondom de geplande clubvakantie zal nadere info door de organisatoren daarvan – rekening houdend met de annuleringsmogelijkheden en reisadviezen – op zo kort mogelijke termijn volgen.

Let wel; 

Iedereen doet met de adviezen wat hij/zei denkt dat goed is dus laten we vooral niemand iets kwalijk nemen met betrekking tot eventuele verdergaande stappen dan de inmiddels verplichte die de overheid ons dicteert.

Later deze week ontvangen jullie in ieder geval nog wel een uitnodiging voor de 1e ALV die we statutair verplicht zijn te organiseren.

De hierin genoemde datum voor deze vergadering is 6 mei i.p.v. 1 april omdat die datum in ieder geval niet haalbaar is, die datum van 6 mei is dus ook alleen een voorlopige die later alsnog zal worden bevestigd danwel opgeschort!

Laten we vertrouwen op een goede afloop en er van uitgaan dat we spoedig weer verbetering  mogen zien en weer leuke dingen kunnen gaan plannen met elkaar.

Tot die tijd voorzichtig allemaal en tot ziens,

René Tournier

Voorzitter

De Krokusrit

Zondag 8 maart a.s. hebben we de Krokusrit op de agenda staan. We starten om 10.00 uur vanaf McDonald Spaanse Polder om via gevarieerde N- en B-wegen te rijden naar het Utrechtse plassengebied.

Na ca. 75 km stoppen we voor de lunch in Vinkeveen. Daarna voert de rit door een mooi stukje Gooi en provincie Utrecht naar Zeist, waar we weer de A12 oprijden richting Schiedam.

De totale lengte van de rit bedraagt ca 160 km, dus met een beetje doorrijden ben je weer op tijd thuis voor de zondagmiddagborrel! 

Groeten en tot zondag!

Edwin

Après-skirit

Zondag 16 februari a.s. hebben we de Après-skirit op de agenda staan. We starten om 10.00 uur vanaf McDonald Spaanse Polder om van daaruit via een stukje Midden Delfland na ca. 45 km te stoppen aan de voet van de berg, gelet op de naam van deze rit.

Hier drinken we gezamenlijk een kopje koffie met een apfelstrudel, een broodje of iets gelijksoortigs. Na de koffie voert de rit ons verder door het groenrijke Midden Delfland richting Alphen aan de Rijn.

Vanaf Alphen via het waterrijke Aarlanderveen en Nieuwkoop richting Bodegraven waar we na een rit van ca. 70 km zullen stoppen bij Goedhart Motoren.

Gelet op de komende Motorbeurs, is Goedhart niet in Utrecht aanwezig maar hebben ze dit weekend voor 3 dagen wel hun eigen Goedhart Seizoensopening 2020 georganiseerd.

Misschien een leuke gelegenheid om rond te neuzen aangezien ze het hele terrein overdekt hebben met allerhande nieuwtjes, informatie en sfeer voor het nieuwe motorseizoen 2020 in combinatie met (live) muziek en horeca.

Groeten en tot zondag!

Edwin, Ad

Mallekoppenrit

Het toerjaar 2020 trappen we zondag 26 januari a.s. af met de Mallekoppenrit. Deze rit voor diegenen die niet bang zijn voor een beetje kou maar wel een lekker stuk willen motorrijden voert ons geheel traditiegetrouw naar de plaats die wij kennen als 020 ofwel Schiphol-noord. We lunchen op het Rembrandtplein, waar we de motor makkelijk kunnen parkeren. De route die we rijden is heen 90 km lang en terug ca. 75 km, dus totaal 165 km. We rijden voornamelijk over een mix van N-wegen en goed begaanbare binnenwegen. Om 10.00 uur exact vertrekken we van onze verzamelplaats McDonalds in de Spaanse Polder. 

Tot zondag!

Edwin

Clubavond Grand Cafe Babbels

2 oktober is er weer een clubavond in dit geval gelijk een Algemene Ledenvergadering op onze nieuwe locatie Grand Cafe Babbels

Gerrit Verboonstraat 23

De ALV start om op 20:00 uur en om 18:00 uur gaan we eten.

Ook bij Babbels willen ze van tevoren weten met hoeveel we komen. Het systeem om je aan te melden op de weblog, zoals we dit bij t Raedthuys deden

Wie komt er en wie eet mee ?

Activiteiten melder….

Wil je een stukje rijden, maar niet alleen, of wil je een andere activiteit samen met clubleden uitvoeren

Zet je oproep hier.