Postadres :
Motor Toer Club Schiedam
secretariaat@mtcschiedam.nlIedere eerste woensdag van de maand clubavond in :
Grand Cafe Babbels
Gerrit Verboonstraat 23
3111 AA Schiedam
Tel: 010 761 4473
grandcafebabbels.nl


Bezoekers

  • 34077Totaal aantal bezoekers:
  • 0Bezoekers nu online:

Welkom op de weblog van de Motor Toer Club Schiedam.

Nieuwsgierig naar onze laatste nieuwtjes? Lees dan de berichten op dit weblog. Wil je lid worden of meer informatie hebben, gebruik dan het contactformulier of kijk op onze website.

Schiedam, 21-04-2020

Voor insiders volgt hier de tussenstand van de toercompetitie van de MTC Schiedam.
MTC_Toercompetitie

Losse flodders

Heb je op of aanmerkingen, wil je iets melden of organiseren : 

ZET HET HIER……

MTC Schiedam ALV 7 oktober 2020

Beste Leden,

Uitnodiging voor de ALV van 7 oktober a.s. (GECANCELD )

Brief met agenda en machtigingsformulier is 23 september per mail naar je verstuurd

Zoals het er nu naar uitziet vergaderen we gewoon op de clubavond bij  Babbels . Niet gewoon is dat we voor de vergadering de serre voor ons alleen hebben, zodat we voldoende afstand kunnen houden.

Ik verzoek jullie zsm aan ons door te geven of je:

1 – wel of niet  op de vergadering komt, aanvang 20.00 uur

2 – wel of niet voorafgaand bij Babbels wil eten, om 18.00 uur en met hoeveel personen.

NB – uitgangsbasis nu en ook wat wij het liefst willen, is de vergadering fysiek laten plaatsvinden.

Als dit vanwege Corona echter niet meer mag of kan, gaan we mogelijk digitaal met Microsoft Teams vergaderen.  Zodra bekend informeren we jullie hier verder over. Hou ook de weblog in de gaten.

Joyce

Plassentocht

Zondag 27 september hebben we een ingelaste rit: De Plassentocht. Daarmee vervalt de geplande Indian Summerrit op 4 oktober.

Zondagochtend 27 september willen we volgens “traditie” onze toer aanvangen bij de McDonalds in de Spaanse Polder. Vertrektijd is 10.00 uur.

De toer is ca. 150 km lang en voert ons langs diverse plassen en meren die we in Nederland rijk zijn.

In de hoop dat het zonnetje een beetje mee wil werken zullen we na ca 1,5 uur rijden een korte koffiestop maken ter hoogte van de Koppelplas welke weer één van de zijtakken is van de Kagerplassen.

Ik heb op de menukaart gezien dat er voor de liefhebbers huisgemaakte appeltaart met een toefje slagroom geserveerd wordt.

Na deze korte break vervolgen we onze weg om na het Braasemermeer, de Westeinderplassen en de Langeraarscheplassen gepasseerd te zijn onze lunch zullen gebruiken op een locatie langs de Nieuwkoopse Plassen (ook hier voor de liefhebber weer huisgemaakte appeltaart met een toefje slagroom).

Na het eten vervolgen we binnen door onze weg om na ca. 30 km de Plassentocht te beëindigen bij Pleisterplaats Moordrecht waarna iedereen z’n eigen weg weer richting huis kan vervolgen.

Groeten,

Edwin en Ad

Zie de Zon in de Zee Zakrit

Het lijkt deze dagen wel of heel vakantievierend Nederland de kust opzoekt. Daar willen we liever niet op de motor tussen rijden! We schuiven de De Zie de Zon in de Zee Zakrit maar een weekje op en hopen op een fris zeewindje op zaterdag 22 augustus. Een tweede doch niet onbelangrijke reden om het een week op te schuiven is dat de toercommissaris en zijn secondant beide de 15e verhinderd zijn.

Dus we zien je graag op de 22e rond een uur of vier ‘s-middags bij de Mac Spaanse polder voor de niet te lange ZZZZ-rit (zo’n 100 km) naar een fijne eetlocatie ergens aan de Noordzeekust! In verband met de Corona -regels moeten we van tevoren een tafel reserveren. Het verzoek is daarom je hieronder uiterlijk woensdag 19 augustus aan te melden.

Groeten,

Edwin

Picnickrit

Komende zondag 19 juli wordt door ons de Picknick rit verreden. Jos is weer bereid gevonden om de rit voor te rijden en de benodigde boodschappen te verzorgen. We starten om 10.00 uur bij McDonalds in Barendrecht. De route is zo’n 100 km lang en gaat door het westen van Noord-Brabant.

Bij Froggie stoppen we voor een heerlijke bak koffie. Voor de picnick hebben we een mooie locatie gereserveerd in het bos.

We hopen rond 14.00 uur het feestje te kunnen beëindigen, zodat iedereen veilig en op tijd voor Max weer thuis kan zijn, anders dan de picnic-rijders op de compilatie.

We zien je zondag!

Groeten,

Jos, Edwin

De inhaal Bloesemrit

Op de agenda staat a.s. weekend eigenlijk de 3-daagse rit naar de Ardennen, maar door de virusperikelen hebben we dat naar september verschoven. Meer informatie komt binnenkort op dit medium.

Komende zondag gaan we op veler verzoek wel de Bloesemrit inhalen! We vertrekken rond 10.00 uur vanaf de Mac in de Spaanse polder. De rit van in totaal ongeveer 180 km gaat door de Alblasserwaard naar de Betuwe, die ook met uitgebloeide fruitbomen de moeite waard is om doorheen te toeren. We hebben lunch bij Restaurant De 3 Zussen in Meteren. Er is voor 8 personen gereserveerd op het overdekte terras. Je begrijpt: wie het eerst komt, enz…

Tot zondag!

Edwin

Clubavond 1 juli

BELANGRIJKE – URGENTE – MEDEDELING

Goedendag motormuizen en andere fijne mensen,

Vanwege het feit dat er komende woensdag helaas géén kok aanwezig kan zijn in ons huidige stamcafé hebben we de keus om de clubavond gewoon zoals te doen gebruikelijk a.s. woensdag normaal te laten doorgaan……maar dan zonder hapje vooraf aan de groepstherapeutische gesprekken over het motorrijden in het algemeen en het geestelijk welzijn in het bijzonder.

Óf we doen eens gek en houden de clubavond de dinsdag ervóór zodat we wel lekker kunnen smikkelen en smullen van alles wat op de kaart staat, afgeblust met een passend drankje en goed gesprek achteraf. Donderdag kan ook….maar dan zitten de donderdagavond kroegtijgers er ook en daarom lijkt het mij beter om de normaliter wat rustigere dinsdagavond een invulling te geven bij Babbels, maar het kan dus ook de donderdag erná.

Inmiddels hebben LD en Opa Hermanus zich al voor de woensdag bij mij gemeld als mee-eters, maar aan hen bij deze dus de vraag….kunnen jullie dinsdag ook of komt de donderdag beter uit……

Gaarne aan/afmelden uiterlijk maandagavond zodat we voldoende plaatsen voor de dinsdag of donderdag kunnen reserveren.

Meeste stemmen gelden als de voorkeurs-avond bekend is, het maakt bij Babbels op dit moment in ieder geval niets uit !

Dit bericht krijgen alle leden per mail en als het goed is zet Hans dit ook voor mij op de weblog/website ter informatie aan de belangstellende niet-leden die toevallig wilde komen buurten a.s. woensdag !

De hartelijke groeten van uw aller voorzittert,

RT

🏍

De Voorzittersrit

Ja hallo Mede Motor Muizen,

Oftewel M&M’s

Zondag de 21e is het zover, dan gaan we weer eens in clubverband kijken wat er nou ook alweer zo leuk is aan motorrijden.

We beginnen om 10.00 uur stipt bij de Huis Mac aan de Thurledeweg in Rotterdam om vervolgens via onderstaande Lila-lijn zo’n kleine 140 kilometer verder in Volendam te eindigen bij onze lunch-stek. Restaurant Pieterman te Volendam, goedgekeurd door de Texel’s-Blues-Brothers-In-Arms;

Op het moment dat ik dit epistel aan het dichten ben staat de teller al op 8 M&M’s, te weten;

Harry                    Andre                   Edwin                   Hans                     Joyce                    Bert                       Mijzelve

Én een introducee van Hans & Joyce, hun schoonzus Sjakcoliene die sinds dit jaar ook met het Motorvirus besmet is.

Laten we hopen dat dat langer rond blijft vliegen dan al die Coronaatjes, aanmelden uiterlijk 14 juni, ik heb nu nog 10 lunchplekken kunnen reserveren maar gezien het samenvallen met Vaderdag en het feit dat er nu dus nog maar twee stoeltjes over zijn….wie het eerst komt…

Ik kijk er naar uit en zie jullie graag zondag de 21e bij de Mac zodat we hopelijk een gezellige en zonnige zondag hebben met een leuke rit en prima lunch.

Gr. René Tournier

corona-update-3

Schiedam , 24-05-2020

Beste Leden,
Bijna een maand geleden, 21-04 had ik geen positief nieuws anders dan de blijde boodschap dat onze website live was gegaan. Ik hoop dat daar door iedereen met gepaste trots gebruik van is gemaakt om een beetje contact met de club te houden. Of het toeval is of niet maar er heeft zich in ieder
geval al een oud (bestuurs)lid gemeld vanaf Maltha die ons via Facebook weer tegenkwam en benieuwd was hoe het de MTC vergaat ! John Purchase….still alive & kicking zou ik willen zeggen.
Opstomend naar het 45e levensjaar wat we niet ongemerkt voorbij mogen laten gaan, ondanks Corona gaan we daar in ieder geval wel voor.


Wat is de stand van zaken….. de regeltjes worden er niet eenvoudiger op, hoe meer vrijheden we voorgeschoteld krijgen hoe meer “ruimte” voor interpretatie lijkt het wel.


Zoals het er nu naar uitziet kunnen we 3 juni weer bij Babbels terecht voor de clubavond, in de serre kunnen in totaal 16 mensen een hapje eten. Het eten gaat per tafeltje van 2 personen, bij de bar kunnen er max. 12 ivm looplijnen en de 1,5 meter regel die binnen & buiten geldt.


Reserveren is verplicht en staanplaatsen zijn er niet !

Ik heb op voorhand voor 10 personen gereserveerd vanaf 18.00 uur met de afspraak dat ik uiterlijk komende woensdag (27-05) laat weten of we dat aantal gaan halen of niet, dit ivm mogelijke andere gasten die ook van harte gewenst zijn zoals een ieder zal begrijpen.


De volgende club-activiteit die dan ook wel weer kan worden georganiseerd is de “voorzitters-rit” van 21 juni. Daarvoor zal ik de Zumo deze week gaan afstoffen en opladen en een leuke rit langs rivieren, meren en een heuse binnenzee aan elkaar knopen, mét lunch aan het water…..hoop ik … en
niet in het water zodat we onder een parapluutje moeten gaan zitten.


Ook voor de 21e zal ik een en ander ruim van tevoren moeten reserveren dus laat mij asap even weten of je meerijdt en mee luncht, laten we de deadline daarvoor op de zondag ervoor houden, dus ik hoor/zie graag de aanmelding daarvoor zondag 14 juni vóór 18.00 uur via de weblog of per
kerende mail tegemoet.


Rest mij nog wel te melden dat Herman er de 3e juni hoogstwaarschijnlijk niet bij zal zijn omdat hij loopt te tobben met een beknelde zenuw in zijn rug, waardoor chronische pijn en problemen met lopen e.d., dus een kaartje of leuke mail die kant op wordt gewaardeerd !


Met vriendelijke groet,
René Tournier
Voorzitter

corona-update-2 en lancering vernieuwde website

Schiedam , 21-04-2020                      

Beste Leden,

Helaas had onze MP vanavond niet heel veel goed nieuws te melden in de vorm van grotere vrijheden voor onze leeftijdscategorie. We worden nog steeds geacht zoveel mogelijk vanuit huis te doen, onze ouderen voor zover we die hebben ook niet onnodig te bezoeken, iets wat voor sommige van ons dan misschien toch wel weer een meevaller is, maar in de regel zal dit toch ook alleen maar als negatief worden ervaren. 

De kappers, de pedicuren en schoonheidsspecialisten zullen het voorlopig ook nog even zonder onze aanwezigheid moeten doen en ook de horeca gaat nog een stille periode tegemoet.

 

Maar ik heb toch ook nog goed nieuws, door al dat gedoe heeft onze WLS-commissie, bestaande uit Rob Maltha, Hans Blacquiere, Jan-Peter Klijn en Eric Craane tijd kunnen steken in het ontwikkelen van een geheel vernieuwde website.                                                                                                                                           
Met gepaste trots is deze vandaag “live “gegaan en te bezoeken via de volgende link ; www.mtcschiedam.nl

Mogelijk dat je je browser geschiedenis eerst ff moet wissen om op de nieuwe site te komen, of op je ververs knopje drukken ↻.

Als we nu maar veel en intensief op de nieuwe website blijven kijken, komen we vanzelf minder buiten, gaan de besmettingen omlaag, komen de IC bedden weer vrij voor de reguliere zorg en kunnen we aan het eind van de zomer gewoon weer op het terras van het najaarszonnetje genieten misschien.

Rest mij wederom jullie veel wijsheid en sterkte toe te wensen in de hoop dat er niemand ernstig ziek zal worden of erger ten gevolge van deze virus uitbraak.

Met vriendelijke groet,

René Tournier

Voorzitter.

Coronavirus / COVID-19 Update-1

Beste Leden,

In vervolg op mijn schrijven van 23-03 j.l. tijd voor een update.

Na het vorige bericht waarin aangegeven dat de 1e alv dit jaar is komen te vervallen en de mededeling  werd gedaan dat we volgende aanpassingen ook zouden bekendmaken zodra daar meer over te melden was het volgende;

De trial-dag van komende zondag zal later dit jaar, waarschijnlijk ergens in oktober opnieuw worden ingepland. Jos heeft dit al op de weblog en in een mail aan de deelnemers bekend gemaakt.

Ook de clubvakantie naar Oostenrijk/Italië is voor dit jaar gecanceld en in principe doorgeschoven naar volgend jaar. Jos heeft dit ook zo met de hotels kortgesloten en hij heeft voorgesteld de MTC- vakantie te laten starten op donderdag 3 juni 2021, ipv donderdag 4 juni 2020. Dus alle eerdere data met 1 dag vervroegen. 

Voor zover beschikbaar heeft hij een optie gevraagd op alle beschikbare éénpersoonskamers voor diegenen die dat nu ook hadden gevraagd. De gedane aanbetalingen blijven bij de 2 hotels staan en zullen volgend jaar worden verrekend met de deelnemers die tegen die tijd dan ook daadwerkelijk meegaan. Eventuele deelnemers die dit jaar wél zouden gaan, maar volgend jaar niet mee kunnen/willen zullen tegen die tijd dan worden terugbetaald middels verrekening met de invallers en/of de resterende deelnemers.  

Verder kan ik mededelen dat het bestuur niet stil zit, achter de schermen wordt druk gewerkt aan het moderniseren en actualiseren van de weblog en website (WLS) om in de toekomst nog makkelijker en sneller in te kunnen spelen op actuele zaken.

Als er onder de leden nog onvervulde wensen zijn met betrekking tot de mogelijkheden en/of informatie op de WLS geef dat dat even aan in een mailtje aan het bestuur.

Verder denkt het bestuur na over mogelijkheden om de clubkas te spekken zodat we een buffertje kunnen creëren voor het jubileumjaar 2021 ( 45 jaar ! ) dus mochten jullie een sponsor kunnen vinden of een ander lumineus idee hebben om Leen z’n oude sok verder te vullen…kom maar op 😉

Rest mij jullie te adviseren de 1,5 meter regel en de andere maatregelen voorlopig te respecteren zodat de vandaag ingezette trend van minder corona patiënten op de IC afdelingen doorzet en de beperkende maatregelen spoedig kunnen worden afgebouwd !  

Met vriendelijke groet,

René Tournier

Voorzitter