Postadres :
Motor Toer Club Schiedam
secretariaat@mtcschiedam.nlIedere eerste woensdag van de maand clubavond in :
Grand Cafe Babbels
Gerrit Verboonstraat 23
3111 AA Schiedam
Tel: 010 761 4473
grandcafebabbels.nl


Bezoekers

  • 34629Totaal aantal bezoekers:
  • 0Bezoekers nu online:

Welkom op de weblog van de Motor Toer Club Schiedam.

Nieuwsgierig naar onze laatste nieuwtjes? Lees dan de berichten op dit weblog. Wil je lid worden of meer informatie hebben, gebruik dan het contactformulier of kijk op onze website.

Schiedam, 21-04-2020

Voor insiders volgt hier de tussenstand van de toercompetitie van de MTC Schiedam.
MTC_Toercompetitie

Losse flodders

Heb je op of aanmerkingen, wil je iets melden of organiseren : 

ZET HET HIER……

Nieuwjaarsreceptie borrel via Teams

Goedendag mede MTC- ers,

Het is een vreemde ervaring jullie op deze manier een gezond en gezellig 2021 toe te wensen in plaats van met een glas lekkers in de hand op de Nieuwjaarsreceptie in ons “clubhuis”.
Ons clubhuis is dit jaar jullie eigen huis en de boodschap sta ik niet rond te blèren in een volle kroeg, maar zit ik straks vanachter mijn thuiswerkplek te verkondigen tegen mijn webcam

De oorzaak van dit alles is al vaak genoeg besproken. De oplossing is inmiddels ook beschikbaar en er wordt hard gewerkt om dit zo snel in de arm van alle meedenkers te krijgen.
Ik hoop dat jullie tenminste allemaal ook die prik laten zetten als je de kans krijgt. Zodat we straks allemaal weer kunnen doen wat we willen, met wie we willen en wanneer we dat willen.

Zo’n lockdown is best wel een dingetje. Maar het laat ons wél zien hoe goed we het eigenlijk hadden tot half maart verleden jaar.

Terugkijkend naar 2020 is het natuurlijk geen topjaar, dus dat ga ik dan ook niet nog eens oprakelen met het opnoemen van de dingen die we niet konden/mochten doen.
Laten we vooruit kijken naar de dingen die we straks hopelijk wel weer kunnen en mogen doen.

Het nieuwe toerprogramma zoals bijgevoegd met deze nieuwjaarsboodschap biedt weer veel leuke dingen. Doordat verleden jaar veel activiteiten niet konden doorgaan en de gebruikelijke nieuwjaarsreceptie nu middels een Teams sessie zal worden gehouden, zijn er wat club-euro’s overgebleven om dit jaar bij de jubileumactiviteiten te leggen. LINK naar toerprogramma

Want 2021 is wél het jaar dat ons cluppie al 45 jaar bestaat !

Ik nodig jullie daarom ook uit om a.s. zondag 10 januari om 16.00 uur je computer, laptop, tablet of smartphone aan te zetten en middels de link in de e-mail waarin jullie deze nieuwjaarsboodschap hebben ontvangen, deel te nemen aan onze digitale Nieuwjaarsreceptie.

De toerkampioen 2020 en de pechvogel die de Naud-Louwerse bokaal van Ad mag overnemen zullen in ieder geval in het zonnetje worden gezet en Edwin zal het toerprogramma nader toelichten, met daarbij een idee geplande ritten toch doorgang te laten vinden binnen de kaders van de tegen die tijd geldende anti Corona-maatregelen.

Tot zondag 10 januari !
Proost alvast en nogmaals een gezond & gezellig 2021

Met vriendelijke groet, René Tournier

Corona-update-4

Beste Leden,

Het is al weer even geleden dat ik een Corona – Update geplaatst heb, maar na de ingelaste toespraak van de MP vanuit het Torentje van Rutte rest mij niets anders dan ook voor ons cluppie vast te moeten stellen,  dat het jaar 2020 niet in alle vrolijkheid kan worden afgesloten helaas.

Voor zover ik weet zijn er onder de leden en hun directe familie en/of gezinsleden gelukkig nog geen (ernstige) gevallen bekend en/of slachtoffers gevallen door de Corona / COVID-19.

En ik hoop dat we dit ook zo kunnen houden tot het vaccin beschikbaar komt en er mogelijk zelfs een medicijn tegen dit virus gevonden wordt.

De op de ALV aangekondigde alternatieve afsluiting van het toerseizoen 2020 in de vorm van een “Snert-Rit” ,  d.w.z.  een korte rit gecombineerd met een winter BBQ / grote pan erwtensoep waarvoor Jos en Hans zich hadden opgeworpen als kartrekkers,  gaat helaas ook niet door, nu de groepsgrootte niet ruimer maar juist nog beperkter is geworden.

Ook de geplande Nieuwjaarsreceptie zal er begin januari helaas niet van gaan komen.

Maar …………. is er dan alleen maar slecht nieuws 😢 hoor ik jullie brommen …?  Nee natuurlijk niet !

Het goede nieuws is dat we met deze annuleringen wél meer centjes overhouden voor ons 45 jarig jubileum in maart volgend jaar. Met de festiviteiten daaromtrent zullen we dus mogelijk wat kunnen goedmaken met wat we dit laatste kwartaal hebben moeten missen.

De plannen zijn al in grote lijnen uitgezet en met hulp van de (bestuurs)leden en de medewerking van een “oud” lid belooft dit weer eens een memorabel clubevenement te worden. Hou de mailbox en het toerprogramma in de gaten.  

Laten we er met z’n allen ons stinkende best voor doen dit Coronamonster te bedwingen en te verslaan, zodat de maatregelen dusdanig versoepeld kunnen worden of liever nog  kunnen worden opgeheven,  zodat we ons programma voor 2021 weer in alle vrolijkheid, gezondheid en vooral ook  met elkaar kunnen afwerken. 

Ondanks alles, een gezellig Kerstfeest en veilig Oud & Nieuw en vooral een gezond en gelukkig Nieuw Jaar.

Met vriendelijke groet,
René Tournier
Voorzitter

MTC Schiedam ALV 4 november 2020

Beste Leden,

Uitnodiging voor de ALV van 7 oktober a.s. (GECANCELD )

Veranderd naar digitaal op 4  november

Brief met agenda en machtigingsformulier is 23 september per mail naar je verstuurd

Zoals het er nu naar uitziet vergaderen we gewoon op de clubavond bij  Babbels . Niet gewoon is dat we voor de vergadering de serre voor ons alleen hebben, zodat we voldoende afstand kunnen houden.

Ik verzoek jullie zsm aan ons door te geven of je:

1 – wel of niet  op de vergadering komt, aanvang 20.00 uur

2 – wel of niet voorafgaand bij Babbels wil eten, om 18.00 uur en met hoeveel personen.

NB – uitgangsbasis nu en ook wat wij het liefst willen, is de vergadering fysiek laten plaatsvinden.

Als dit vanwege Corona echter niet meer mag of kan, gaan we mogelijk digitaal met Microsoft Teams vergaderen.  Zodra bekend informeren we jullie hier verder over. Hou ook de weblog in de gaten.

Joyce

Plassentocht

Zondag 27 september hebben we een ingelaste rit: De Plassentocht. Daarmee vervalt de geplande Indian Summerrit op 4 oktober.

Zondagochtend 27 september willen we volgens “traditie” onze toer aanvangen bij de McDonalds in de Spaanse Polder. Vertrektijd is 10.00 uur.

De toer is ca. 150 km lang en voert ons langs diverse plassen en meren die we in Nederland rijk zijn.

In de hoop dat het zonnetje een beetje mee wil werken zullen we na ca 1,5 uur rijden een korte koffiestop maken ter hoogte van de Koppelplas welke weer één van de zijtakken is van de Kagerplassen.

Ik heb op de menukaart gezien dat er voor de liefhebbers huisgemaakte appeltaart met een toefje slagroom geserveerd wordt.

Na deze korte break vervolgen we onze weg om na het Braasemermeer, de Westeinderplassen en de Langeraarscheplassen gepasseerd te zijn onze lunch zullen gebruiken op een locatie langs de Nieuwkoopse Plassen (ook hier voor de liefhebber weer huisgemaakte appeltaart met een toefje slagroom).

Na het eten vervolgen we binnen door onze weg om na ca. 30 km de Plassentocht te beëindigen bij Pleisterplaats Moordrecht waarna iedereen z’n eigen weg weer richting huis kan vervolgen.

Groeten,

Edwin en Ad

Zie de Zon in de Zee Zakrit

Het lijkt deze dagen wel of heel vakantievierend Nederland de kust opzoekt. Daar willen we liever niet op de motor tussen rijden! We schuiven de De Zie de Zon in de Zee Zakrit maar een weekje op en hopen op een fris zeewindje op zaterdag 22 augustus. Een tweede doch niet onbelangrijke reden om het een week op te schuiven is dat de toercommissaris en zijn secondant beide de 15e verhinderd zijn.

Dus we zien je graag op de 22e rond een uur of vier ‘s-middags bij de Mac Spaanse polder voor de niet te lange ZZZZ-rit (zo’n 100 km) naar een fijne eetlocatie ergens aan de Noordzeekust! In verband met de Corona -regels moeten we van tevoren een tafel reserveren. Het verzoek is daarom je hieronder uiterlijk woensdag 19 augustus aan te melden.

Groeten,

Edwin

Clubavond 1 juli

BELANGRIJKE – URGENTE – MEDEDELING

Goedendag motormuizen en andere fijne mensen,

Vanwege het feit dat er komende woensdag helaas géén kok aanwezig kan zijn in ons huidige stamcafé hebben we de keus om de clubavond gewoon zoals te doen gebruikelijk a.s. woensdag normaal te laten doorgaan……maar dan zonder hapje vooraf aan de groepstherapeutische gesprekken over het motorrijden in het algemeen en het geestelijk welzijn in het bijzonder.

Óf we doen eens gek en houden de clubavond de dinsdag ervóór zodat we wel lekker kunnen smikkelen en smullen van alles wat op de kaart staat, afgeblust met een passend drankje en goed gesprek achteraf. Donderdag kan ook….maar dan zitten de donderdagavond kroegtijgers er ook en daarom lijkt het mij beter om de normaliter wat rustigere dinsdagavond een invulling te geven bij Babbels, maar het kan dus ook de donderdag erná.

Inmiddels hebben LD en Opa Hermanus zich al voor de woensdag bij mij gemeld als mee-eters, maar aan hen bij deze dus de vraag….kunnen jullie dinsdag ook of komt de donderdag beter uit……

Gaarne aan/afmelden uiterlijk maandagavond zodat we voldoende plaatsen voor de dinsdag of donderdag kunnen reserveren.

Meeste stemmen gelden als de voorkeurs-avond bekend is, het maakt bij Babbels op dit moment in ieder geval niets uit !

Dit bericht krijgen alle leden per mail en als het goed is zet Hans dit ook voor mij op de weblog/website ter informatie aan de belangstellende niet-leden die toevallig wilde komen buurten a.s. woensdag !

De hartelijke groeten van uw aller voorzittert,

RT

🏍

corona-update-3

Schiedam , 24-05-2020

Beste Leden,
Bijna een maand geleden, 21-04 had ik geen positief nieuws anders dan de blijde boodschap dat onze website live was gegaan. Ik hoop dat daar door iedereen met gepaste trots gebruik van is gemaakt om een beetje contact met de club te houden. Of het toeval is of niet maar er heeft zich in ieder
geval al een oud (bestuurs)lid gemeld vanaf Maltha die ons via Facebook weer tegenkwam en benieuwd was hoe het de MTC vergaat ! John Purchase….still alive & kicking zou ik willen zeggen.
Opstomend naar het 45e levensjaar wat we niet ongemerkt voorbij mogen laten gaan, ondanks Corona gaan we daar in ieder geval wel voor.


Wat is de stand van zaken….. de regeltjes worden er niet eenvoudiger op, hoe meer vrijheden we voorgeschoteld krijgen hoe meer “ruimte” voor interpretatie lijkt het wel.


Zoals het er nu naar uitziet kunnen we 3 juni weer bij Babbels terecht voor de clubavond, in de serre kunnen in totaal 16 mensen een hapje eten. Het eten gaat per tafeltje van 2 personen, bij de bar kunnen er max. 12 ivm looplijnen en de 1,5 meter regel die binnen & buiten geldt.


Reserveren is verplicht en staanplaatsen zijn er niet !

Ik heb op voorhand voor 10 personen gereserveerd vanaf 18.00 uur met de afspraak dat ik uiterlijk komende woensdag (27-05) laat weten of we dat aantal gaan halen of niet, dit ivm mogelijke andere gasten die ook van harte gewenst zijn zoals een ieder zal begrijpen.


De volgende club-activiteit die dan ook wel weer kan worden georganiseerd is de “voorzitters-rit” van 21 juni. Daarvoor zal ik de Zumo deze week gaan afstoffen en opladen en een leuke rit langs rivieren, meren en een heuse binnenzee aan elkaar knopen, mét lunch aan het water…..hoop ik … en
niet in het water zodat we onder een parapluutje moeten gaan zitten.


Ook voor de 21e zal ik een en ander ruim van tevoren moeten reserveren dus laat mij asap even weten of je meerijdt en mee luncht, laten we de deadline daarvoor op de zondag ervoor houden, dus ik hoor/zie graag de aanmelding daarvoor zondag 14 juni vóór 18.00 uur via de weblog of per
kerende mail tegemoet.


Rest mij nog wel te melden dat Herman er de 3e juni hoogstwaarschijnlijk niet bij zal zijn omdat hij loopt te tobben met een beknelde zenuw in zijn rug, waardoor chronische pijn en problemen met lopen e.d., dus een kaartje of leuke mail die kant op wordt gewaardeerd !


Met vriendelijke groet,
René Tournier
Voorzitter

corona-update-2 en lancering vernieuwde website

Schiedam , 21-04-2020                      

Beste Leden,

Helaas had onze MP vanavond niet heel veel goed nieuws te melden in de vorm van grotere vrijheden voor onze leeftijdscategorie. We worden nog steeds geacht zoveel mogelijk vanuit huis te doen, onze ouderen voor zover we die hebben ook niet onnodig te bezoeken, iets wat voor sommige van ons dan misschien toch wel weer een meevaller is, maar in de regel zal dit toch ook alleen maar als negatief worden ervaren. 

De kappers, de pedicuren en schoonheidsspecialisten zullen het voorlopig ook nog even zonder onze aanwezigheid moeten doen en ook de horeca gaat nog een stille periode tegemoet.

 

Maar ik heb toch ook nog goed nieuws, door al dat gedoe heeft onze WLS-commissie, bestaande uit Rob Maltha, Hans Blacquiere, Jan-Peter Klijn en Eric Craane tijd kunnen steken in het ontwikkelen van een geheel vernieuwde website.                                                                                                                                           
Met gepaste trots is deze vandaag “live “gegaan en te bezoeken via de volgende link ; www.mtcschiedam.nl

Mogelijk dat je je browser geschiedenis eerst ff moet wissen om op de nieuwe site te komen, of op je ververs knopje drukken ↻.

Als we nu maar veel en intensief op de nieuwe website blijven kijken, komen we vanzelf minder buiten, gaan de besmettingen omlaag, komen de IC bedden weer vrij voor de reguliere zorg en kunnen we aan het eind van de zomer gewoon weer op het terras van het najaarszonnetje genieten misschien.

Rest mij wederom jullie veel wijsheid en sterkte toe te wensen in de hoop dat er niemand ernstig ziek zal worden of erger ten gevolge van deze virus uitbraak.

Met vriendelijke groet,

René Tournier

Voorzitter.

Coronavirus / COVID-19

Beste medeleden,

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we momenteel een stukje geschiedenis aan het schrijven zijn met z’n allen, de ene organisatie probeert nog een beter protocol dan het andere bedrijf te formuleren ter bestrijding van onze onzichtbare vijand, het Corona-virus.

Wij zullen ons als vereniging dan ook ten minste aan de regeltjes conformeren zoals door het RIVM gedicteerd > check it out op;

https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

Een en ander houdt in dat wij als MTC alle komende binnenlandse activiteiten, te beginnen met de geplande Ontbijtrit tot nader bericht “on hold” zetten.

Voor wat betreft de ontwikkelingen rondom de geplande clubvakantie zal nadere info door de organisatoren daarvan – rekening houdend met de annuleringsmogelijkheden en reisadviezen – op zo kort mogelijke termijn volgen.

Let wel; 

Iedereen doet met de adviezen wat hij/zei denkt dat goed is dus laten we vooral niemand iets kwalijk nemen met betrekking tot eventuele verdergaande stappen dan de inmiddels verplichte die de overheid ons dicteert.

Later deze week ontvangen jullie in ieder geval nog wel een uitnodiging voor de 1e ALV die we statutair verplicht zijn te organiseren.

De hierin genoemde datum voor deze vergadering is 6 mei i.p.v. 1 april omdat die datum in ieder geval niet haalbaar is, die datum van 6 mei is dus ook alleen een voorlopige die later alsnog zal worden bevestigd danwel opgeschort!

Laten we vertrouwen op een goede afloop en er van uitgaan dat we spoedig weer verbetering  mogen zien en weer leuke dingen kunnen gaan plannen met elkaar.

Tot die tijd voorzichtig allemaal en tot ziens,

René Tournier

Voorzitter

Clubavond Grand Cafe Babbels

2 oktober is er weer een clubavond in dit geval gelijk een Algemene Ledenvergadering op onze nieuwe locatie Grand Cafe Babbels

Gerrit Verboonstraat 23

De ALV start om op 20:00 uur en om 18:00 uur gaan we eten.

Ook bij Babbels willen ze van tevoren weten met hoeveel we komen. Het systeem om je aan te melden op de weblog, zoals we dit bij t Raedthuys deden

Wie komt er en wie eet mee ?